Här slår Stenson sönder klubban

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson kom till Turkiet med bra form, var tvåa i Shanghai i söndags, men under första varvet i dag gick inte mycket svenskens väg.  Han gjorde dubbelbogey redan på 2:an och var ett över par när han kom till det 15:e hålet. Där hamnade han i rejält trubbel bakom ett träd när han skulle slå sitt andraslag. Stensons försök att ta sig ut på fairway slutade med att hans klubba gick i två bitar.

Svensken försökte trots det dåliga läget, där bollen låg nära en trädstam, att slå sig ut på fairway. Men när klubbskaftet tog i stammen bröts klubban itu och bollen orkade inte längre ut än till fairwayruffen.  Trots det inträffade lyckades svensken rädda par på par-5-hålet.

Tweet

Kanske borde Stenson ha valt att slå åt fel håll (som vänsterspelare) för att ta sig ur det prekära läget. Men det är lätt att vara efterklok...

59:a efter första dagen

Stenson slutade rundan på två över par och är bara delad 59:a efter första dagens spel. I tävlingen som ingår i Race to Dubai, Europatourslutspelet, gäller ingen kvalgräns efter två varv, så svensken har tre dagar på sig att ta sig uppåt på leaderboarden.

Stenson, som vann Race to Dubai, ifjol för andra gången i karriären, är elva på listan inför veckans tävling. Efter Turkiet återstår bara en tävling i Sydafrika innan allt avgörs i Dubai 16-19 november.

Norén vilar – Björk 42:a

Alexander Norén åtta på listan har spelat sparsamt sedan i somras. Svensken vilar även den här veckan.

Ende svensk förutom Stenson i Turkiet är Alexander Björk. Han spelade på par idag och är 42:a, sju slag efter ledartrion, Colsaerts, Porteous och Luiten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.