Foto: TT Nyhetsbyrån

Hedwall bakom svensk matchseger

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall fortsätter att spela bra i lagtävlingen International Crown i Incheon, Sydkorea. Men i matchen mot Japan var det inte Nordqvist som dominerade utan Hedwall. Hon gjorde fem birdies, mot Nordqvists tre. Svenskorna vann bästbollmatchen mot Misuzu Narita och Mamiko Higa redan på det 14:e hålet.

– Vi spelade väldigt bra och skapade chanser och fick en bra start, säger Hedwall till Svenska Golfförbundet.

Pernilla Lindberg och Madelene Sagström, som förlorade sin match mot USA i går, förlorade även matchen mot Japan. Ayako Uehara och Nasa Hataoka vann med 4/3.

Efter de två första gruppspelsmatcherna ligger Sverige tvåa på fyra poäng, USA leder på sex poäng. Den andra gruppen toppas av England på sju poäng, en poäng före topprankade Sydkorea.

Det regnar i Sydkorea, som en förvarning om stormen Kong-Rey som är på väg. På grund av stormvarningen spelas även morgondagens sista gruppspelsmatcher i dag. Sverige, rankat sjua i lagtävlingen, möter sjätterankade Thailand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.