Anna Nordqvist. Foto: TT

Nordqvist bakom seger i lagtävling

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist har inte varit helt nöjd med sin golfsäsong. Men i lagtävlingen International Crown i Incheon, Sydkorea, spelade hon mycket bra den första dagen. I bästbollmatchen mot amerikanskorna Jessica Korda och Michelle Wie gjorde hon fem birdies, varav tre på de fem första hålen, och såg till att hon och Caroline Hedwall vann matchen med 2/0.

Pernilla Lindberg och Madelene Sagström förlorade Sveriges andra match mot USA. Cristie Kerr och Lexi Thompson tog ledningen med två birdies på hål 2 och hål 4. Svenskorna utjämnade med varsina birdies på hål 8 och par på hål 11. Men Cristie Kerrs birdies på det trettonde och det artonde hålet gav amerikanskorna segern med 2/0.

Andrarankade USA och sjunderankade Sverige fick därmed två poäng var och delar andraplatsen i grupp B. Thailand leder gruppen efter första dagens seger över Japan, som gav dem tre poäng. Hemmanationen Sydkorea, toppseedat i tävlingen, vann båda matcherna mot Taiwan och toppar grupp A på fyra poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.