Caroline Hedwall leder med ett slag. Foto: Tristan Jones / LET

Hedwall i fortsatt ledning på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

Hole-in-one på första rundan och en bogeyfri runda även dagen efter. Caroline Hedwall har hittat storspelet i Dubai Moonlight Classic och nu kan hon ta karriärens sjunde titel på Europatouren. Hon leder inför den avslutande rundan.

De inledande 65 slagen i onsdags gav tätplats och trots några missade puttar gick hon runt på 70 slag på det andra varvet på Faldo Course på Emirates Golf Club i Förenade arabemiraten.

Inför fredagens avgörande runda är hon nio slag under par.

– Jag ligger i en bra position och är mycket nöjd med mitt spel, säger hon.

Scorekortet för dagen visade 16 par och två birdies. Siffror som andas stabilitet. Hittills har Hedwall inte noterats för en enda bogey över 36 hål.

– Jag har spelat väldigt stadigt, träffat många greener och många gånger varit inom två meter från hålet. I dag hade jag flera puttar som inte rullade i så ett resultat på kanske fem under hade varit mer rättvisande, säger hon på Europatourens webbplats.

Hedwall har gett sig ett utmärkt slagläge i jakten på sjunde segern på Europatouren.

Johanna Gustavsson är nästa bästa svenska, fyra under par totalt efter två 70-rundor.

KLIPP: Hedwalls hole-in-one slår ner lampan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.