Henrik Stenson stod för en blunder under söndagens avgörande på PGA-Touren Foto: Bildbyrån

Henrik Stensons supermiss – slog ut från fel plats

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Henrik Stenson var först ut i den sista rundan av Hero World Challenge. Problemet? Han slog ut från fel plats vid det nionde hålet och straffades med två pliktslag.

– Detta har aldrig hänt mig förut, säger golfspelaren till PGA-tourens hemsida.

Stenson, i sällskap av Jordan Spieth, var först ut på den fjärde och sista rundan av välgörenhetstävlingen Hero World Challenge i Nassau, Bahamas. Efter det åttonde hålet skedde dock det oväntade – både han och Spieth slog ut från fel utslagsplats.

– Vi gick till det nionde hålets utslagsplats, där vi slagit ut i onsdags, torsdags, fredags, lördags och lade ned bollen och slog ut, ett par fina utslag, säger Stenson till PGA-tourens hemsida.

När spelarna nått ner till det nionde hålet informerades de om att de i själva verket slagit ut från det 17:e hålets utslagsplats.

”Hade hjälpt till”

Det var visserligen sedan arrangören gjort en banförändring som misstaget kunde ske. Ett budskap som inte nådde fram, enligt Stenson, som skrattade åt missen efteråt.

– En liten informationslapp hade hjälp till. Men jag kommer att dubbelkolla att jag slår ut från rätt utslagsplats framöver, säger han.

Både han och Spieth fick två pliktslag på grund av förseelsen och slutade 19:e och 20:e till slut – sist i tävlingen.

Men med tanke på att de två spelarna, som båda vunnit välgörenhetstävlingen tidigare, gick ut först på grund av att de redan inför rundan låg sist, var de vid gott mod trots sina placeringar. De skämtade till och med om att packa ihop och åka hem redan efter utslagsmissen.

– Han (Stenson) frågade om vi kunde åka direkt till flygplatsen. Jag sade, ”jag är på”, säger Jordan Spieth till PGA-touren.

Norska Viktor Hovland, 24 år, vann tävlingen.

Resultat

1) Viktor Hovland, Norge, 270 (68–69–67–66), 2) Scottie Scheffler, USA, 271 (71–68–66–66), 3) Sam Burns, do, (71–65–68–69) och Patrick Reed, do, (68–69–67–69), båda 273... 19) Henrik Stenson, Sverige, 289 (72–75–70–72).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.