Henrik Norlander slutade på andra plats i helgens PGA-tour. Foto: Bildbyrån

Het Norlander började bra i Phoenix Open

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Norlanders PGA-tour fick en ganska trög start, men skam den som ger sig. Han avslutade helgen på Torrey Pines med en delad andra plats, och fortsätter att visa varför han just nu är Sveriges hetaste herrgolfare.

Henrik Norlander fortsätter att visa varför han just nu är Sveriges hetaste herrgolfare. Efter helgens delade andraplats i PGA-tourtävlingen på Torrey Pines inledde Norlander den här veckan med att gå första rundan på 68 slag, tre under par, i Phoenix Open.

Norlander fick en ganska trög start och var ett över par med sju hål kvar – men då gjorde han birdies på hål 12, 15, 16 och 18.

33-åringen är rankad 107:a i världen efter sin färska andraplats och flåsar Henrik Stenson och Alex Norén i kampen om Sveriges två platser till OS i Tokyo.

Upp till täten i Arizona är det dock en liten bit för Norlander, som efter första dagen delar 21:a plats med bland andra Jon Rahm och Brooks Koepka. De och ytterligare 13 spelare är fem slag bakom ledarduon Matthew NeSmith och Mark Hubbard, båda USA, som gick runt på 63 slag.

KLIPP: Se Olsons hole-in-one på US Open

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.