Jätteras för Alex Norén i British Open. Foto: Bildbyrån.

Jätteras för Alex Norén i British Open

Uppdaterad
Publicerad

Starten var lovande, fortsättningen desto tyngre.

Ett jätteras med fem tappade slag på tre hål förstörde inledningsrundan för Alex Norén i British Open.

– Jag ville för mycket, gjorde en dålig sving och drog bollen out-of-bounds. Det blev inte bättre av att jag slog inspelet över greenen sedan, säger Norén till TT om kaoset på 14:e hålet.

Av de fyra svenska golfarna i årets The Open var Alex Norén på förhand det största hoppet, av flera anledningar. OS-klare Norén är högst av de blågula på världsrankningen, har visat fin form på PGA-touren och kom till tävlingen med placeringsraden 6–17–11 i sina tre senaste The Open.

Men det blev platt fall under den första rundan av den 149:e upplagan av majorn, som i år spelas på Royal St George's vid Englands sydostliga kust. Alex Norén låg på par när han kom till det 13:e hålet. Där blev det en bogey och på det efterföljande par 5-hålet kom en trippelbogey, innan raset fullbordades med en ny bogey på hål 15.

Hastigt och mindre lustigt var Norén fem över par – och sist av samtliga spelare som då var ute på banan. En birdie på 16:e var en futtig reparation av skadan som redan skett och Norén slutade dagen på 74 slag, fyra över par och långt från täten.

Efterlängtad major

Årets The Open har varit efterlängtat i golfvärlden efter fjolårets coronainställda mästerskap, och det gick inte att klaga på inramningen när spelet väl drog i gång. 32 000 åskådare hade släppts in på den soldränkta banan och tidigt tapetserades toppen av resultattavlan i de rödvita engelska färgerna. England suktar efter första The Open-segern sedan Nick Faldo vann 1992 och en som har inlett bra nu är Andy Sullivan, som gick i morgonens första treboll och tog sig runt på 67 slag.

KLIPP: Fenomenal Hole In One av Merritt (4 juli, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.