Arkiv: Joel Sjöholm Foto: TT Nyhetsbyrån

Joel Sjöholm tvåa på Europatouren i Sydafrika

Uppdaterad
Publicerad

Joel Sjöholm var några centimeter från ett särspel om en Europatourseger när hans birdieputt stannade retfullt nära men lite för kort på det 18:e hålet. Svenske 34-åringen fick sedan se när spanjoren Pablo Larrazabal sätta sin birdieputt. Sjöholm blev därmed ensam tvåa, hans bästa placering i karriären.

Sjöholm gick runt på 69 slag i dag och var ett tag i ensam ledning när spanjoren Larrazabal, som gick ut i stor ledning, tappade spelet.  Spanjoren var ett tag sex över par för dagen men avslutade med tre birdies på de fyra sista hålen.

Och skälet till den skakiga inledningen för spanjoren hade sin förklaring.

– Jag vaknade upp i morse och trodde inte jag skulle kunna spela. Jag kunde inte sätta på mig skon och kunde inte gå till golfbilen, jag fick verkligen slita de sista nio hålen. Jag har en stor blåsa på höger tå. Men jag sa till mig själv att om Tiger kan vinna US Open med ett brutet ben så...och så kämpade jag bara på, sa spanjoren.

Det här var Larrazabals femte seger men senaste kom för fyra och ett halvt år sedan.

Joel Sjöholm har varit trea som bäst på Europatouren tidigare men det var så länge sedan som 2011 på Sicilien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer