Kanonrunda av svenska 17-åringen – delad trea. Foto: Bildbyrån

Kanonrunda av svenska 17-åringen – delad trea

Publicerad

Den svenska 17-åriga golftalangen Julia Engström kan vara på väg mot något stort på Europatour-tävlingen i Westlake, Sydafrika.
Efter den första rundan ligger hon delad trea efter en parrunda.
Och svenskarna spelar bra. I delad ledning är Lina Boqvist

Westlake är uppenbarligen en svårspelad bana. Åtminstone sett till resultaten från den första rundan av Europatourtävlingen.

Det är nämligen bara svenskan Lina Boqvist och österrikiskan Sarah Schober som har gått runt på ett slag under par, och därmed är i delad ledning.

Riktigt bra puttande

”Jag vill verkligen sluta högt upp här, för jag älskar den här tävlingen. Jag avslutade starkt här förra året och jag hoppas jag kan upprepa det. Mitt puttande är riktigt bra och jag känner att jag kan lita på det, så förhoppningsvis fortsätter det att gå bra under resten av veckan”, säger Boqvist, som slutade delad nia i tävlingen i fjol, i ett pressmeddelande.

27-åriga Boqvist gjorde bogey på både första och tredje hålet, men repade sig och hade sedan fem birdies och bara två bogeys på de avslutande 15 hålen. 17-åriga talangen Julia Engström är en av tre spelare som har gått runt på par, 72 slag, och är på delad tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer