Anton Karlsson Foto: Bildbyrån

Karlsson överraskade med andraplats

Uppdaterad
Publicerad

Han har aldrig tidigare varit topp-tio i en Europatourtävling i golf. I Qatar Masters slog Anton Karlsson till med en delad andraplats.

25-åringen från Knivsta utanför Uppsala avslutade söndagen med en 69-rond som gav honom totalt 277 slag, elva under par. Han var två slag från segraren Justin Harding, Sydafrika.

– Det kändes bra ändå. Självklart, när jag var så nära, ville jag vinna. Men det kändes bra där ute. Jag blev inte nervös eller så. Jag gjorde två bogeys på grund av två fairwaymissar. Men jag tyckte inte slagen var så dåliga egentligen. Men man straffas om man missar fairway här, säger Karlsson till Viasat Golf, uppger svenskgolf.se.

– Men det känns ändå bra. Det var det lugnaste jag varit i en stor sits, även om jag aldrig tidigare varit i en så här stor sits. Det känns bra.

Hans bästa placering tidigare är en tolfteplats tidigare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.