Foto: Bildbyrån

Kinhult i delad ledning i British Masters

Uppdaterad
Publicerad

Unge Skaftö-sonen Marcus Kinhult stod för en stark tredje rond, 68 slag fyra under par, på Europatour-tävlingen British Masters. Han startade dagen två slag bakom ledaren Matt Wallace, England, men när ronden var klar så var Kinhult i delad ledning med Wallace. – Jag är jätteglad, det var tufft i vinden där ute idag, säger Marcus Kinhult till Sky Sports.

Marcus Kinhult visade både kyla, mod och beslutsamhet på det tredje varvet på Hillside Golf Club i Southport på den engelska västkusten.

Kinhult, felfri efter tio hål, rullade i en fin eagle på elfte hålet men sedan var det lite upp och ner. Scorekortet de sex sista hålen såg ut så här: bogey-birdie-dubbelbogey-birdie-birdie-par. Starkt av Kinhult att lyckas kom tillbaka så starkt trots den stökiga dubbelbogeyn. Kinhult och Wallace leder på -14, två slag före skotten Richie Ramsay.

– Det är tätt, det är trevligt att vara i ledningen, sista nio var lite av en berg och dalbana men jag ska njuta av att gå i ledarboll imorgon, säger Marcus Kinhult till Sky Sports.

Niklas Lemke som gick i ledarboll tillsammans med Wallace hade det lite jobbigare idag, 75 slag tre över par på varvet, gör att Lemke totalt är sex slag efter ledarduon inför avgörandet imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.