Frida Kinhult på Skaftö golfklubb Foto: Göran Söderqvist

Kinhult om US Open: ”Ett steg i rätt riktning”

Uppdaterad
Publicerad

I fredags blev Frida Kinhult klar för spel i årets US Open – något hon ser fram emot.

– Det ska bli jätteroligt och för min karriär är det ett steg i rätt riktning, säger hon nu till SVT Sport.

Frida Kinhult, 21, vann finaltävlingen i Symetratouren i Davidson, North Carolina, för tre dagar sedan. Det banar väg för större tävlingar.

Svenskan är klar för spel i årets US Open och har säkrat en plats på LPGA-touren till nästa säsong. För SVT Sport berättar hon hur tankarna går.

– Det ska bli sjukt kul med US Open, jätteroligt. Major sitter aldrig fel. Förhoppningsvis blir de mentala förberedelserna bra så att jag kan känna mig redo för nästa steg och gå ut och kriga om bra placeringar även på högsta nivå, säger hon och fortsätter:

– För min karriär är det självklart ett steg i rätt riktning på kort sikt, då US Open är om fyra veckor. Men även på lång sikt kan det bli bra. Skulle man spela bra kan man åka upp i listorna och då finns möjligheter. Det finns inget negativt för min karriär med detta.

”Väldigt aggressiv spelstrategi”

Kinhult sätter även fingret på vad som gick rätt när hon stod som segrare i fredags.

– Jag hade en spelstrategi sista veckan som var väldigt aggressiv. Vi kände att om man spelar det typiska safe-spelet och missar lite extra så ger man sig själv väldigt svåra puttar, har svårt att rädda par och det kan rinna iväg bogeys på det viset, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Genom att gå för allting kan man i stället ge sig själv någorlunda goda chanser. Smällen man får ta på det hela är att man ”short-sidear” emellanåt, men det gick mycket bra.

US Open i Houston spelas 10-13 december och dit är även Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Madelene Sagström inkvalade.

ARKIV: SVT Sport träffade syskonen Kinhult 2018, då var Fridas sikte inställt på att bli en ny Annika Sörenstam. (21/12 2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.