Frida Kinhult på Skaftö golfklubb Foto: Göran Söderqvist

Svenska talangen nära plats på LPGA-touren

Uppdaterad
Publicerad

Med en runda kvar att spela leder 21-åriga Frida Kinhult Symetra Tour Championship, på touren under LPGA-touren, med sex slag. Om hon vinner belönas hon med en plats på LPGA-touren och en plats i US Open i december.

– Det var en bra dag, säger Kinhult till Symetra Tours hemsida.

De fem bästa på rankingen i Symetra Tour får en plats på LPGA-touren nästa säsong och en biljett till US Open i december.

För Frida Kinhult såg det tufft ut inför den avslutande tävlingen då det enda som kunde få henne in bland de fem främsta var en seger. Men då en runda återstår har hon ett drömläge.

Inför den tredje rundan var hon i delad ledning, men då den var över så ledde hon med sex slag. Kinhult är sammanlagt åtta under par, delad tvåa är Sierra Brooks och den regerande mästaren Laura Wearn.

– Jag började jättebra igen och satte två riktigt långa puttar. För att sluta etta den här vecka så kan man inte vara rädd för att gå på flagga. Man måste hitta sätt att göra birdies. Jag försökte att inte tänka på konsekvenserna och bara köra, säger Kinhult som har mamma Ingela som caddie på Symetra Tour Championship i Davidson, North Carolina.

MER GOLF: Hedwalls hole-in-one slåt ner lampan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.