Johnson avslutade med en eagle i USA. Foto: TT.

Dustin Johnson ny världsetta efter konstslag

Uppdaterad
Publicerad

Dustin Johson vann St Jude Classic i Memphis överlägset och blir ny världsetta på den kommande rankingen. Han avslutade tävlingen med ett konstslag som ingen som såg det kommer att glömma.

– Vilket häftigt sätt att avsluta dagen på, säger Johnson till AP.

Amerikanen gick runt på 66 slag den sista dagen och vann på -19 – sex slag före Andrew Putnam. Johnson avslutade med klass.

På det sista par 4-hålet över 414 meter gjorde han en eagle. Efter utslaget drog han inspelet mot green. Det 156 meter långa slaget gick i hål efter en kraftig underskruv av bollen som landade nära hålet.

Tog emot publikens jubel på fairway

Publiken tjöt av förtjusning och Johnson gjorde en high five med sin caddie. Han lyfte på kepsen och släppte fram ett skyggt leende. Han kunde sedan som i ett ärevarv vandra över fairway och motta publikens jubel för att sedan fiska upp bollen ur koppen, en mycket ovanlig avslutning för en segrare.

– Jag är glad över att det över, allt verkade hända den här veckan och bollen som gick i på 18:e, säger Johnson i C Mores sändning. 

Henrik Stenson blev bäste svensk som 26:a där han tappade sju placeringar sista dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.