Lexi Thompson får spela på PGA-touren: ”Bryter barriärer” Foto: Bildbyrån

Lexi Thompson får spela på PGA-touren: ”Bryter barriärer”

Uppdaterad
Publicerad

Sjunde kvinnan någonsin.

Amerikanskan Lexi Thompson sällar sig till en tunn skara kvinnliga golfspelare – där Annika Sörenstam ingår – som får spela på herrarnas PGA-tour.

– Jag vill skicka ett budskap om att fortsätta jaga din dröm, säger Thompson.

Det har inte hänt sedan 2018, men nu har Thompson fått inbjudan av sponsorn för nästa veckas tävling på PGA-touren, Shriners Childrens Open i Las Vegas.

– Jag hoppas att min förmåga att spela tillsammans med männen nästa vecka kommer skicka ett budskap till unga kvinnor om att jaga din dröm oavsett hur svårt det är, säger Thompson i ett uttalande.

PGA-mästerskapen

28-åriga Lexi Thompson har vunnit elva tävlingar på LPGA-touren. Nästa vecka kan hon bland annat ställas mot Ludvig Åberg.

– Vi är ivriga att ha henne på banan och fortsätta bryta barriärer, säger Patrick Lindsey (tävlingens vd) i ett uttalande.

1935 blev Babe Didrikson Zaharias historisk som den första kvinnan att spela på PGA-touren. År 2003 deltog även Annika Sörenstam, då var hon världens högst rankade damspelare.

MER GOLF: Här firar Ludvig Åberg lagkamratens eagle-chipp i Ryder Cup:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet