Pernilla Lindberg. Foto: TT

Lindberg sjua efter tredje rundan

Uppdaterad
Publicerad

Efter briljant spel och sex under par efter två rundor låg hon fyra – men på den tredje dagen tappade Pernilla Lindberg i toppen. Den färska majorvinnaren gick ett över par och är delad sjua inför avslutningen i LPGA-tävlingen på Hawaii-ön Oahu.

Lynniga vindar verkar ha ställt till det för flera spelare i toppen, som generellt spelade sämre på fredagen än dagen innan. Kanadensiska Brooke Henderson gick liksom Lindberg runt på 73, ett över par, men behåller trots det ledningen, med nio under par sammanlagt.

31-åriga Lindberg tog sin första stora singeltitel i ANA Inspiration för två veckor sedan.

Martina Edberg, som gjorde succé under första rundan och låg tvåa inför andra, fortsätter att rasa. Efter tredje rundan är hon nere på 41:a plats (två slag över par), vilken delas med landsmanninan Camilla Lennarth och ett ytterligare ett gäng spelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet