Linn Grant visar fortsatt fin form. Foto: TT

Linn Grant med i toppen – kan nå personbästa på LPGA-touren

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant har fått sitt stora genombrott i år.

Och än är inte succéåret 2022 över.

Inför sista rundan av LPGA-tävlingen Japan Classic är hon femma – och har goda möjligheter till karriärens bästa resultat på touren.

– Jag lever min dröm just nu, säger hon.

Linn Grant har har ett otroligt imponerande 2022. Inför året hade hon inte vunnit någon tävling på Europatouren, men i år har hon vunnit inte mindre än fyra sådana tävlingar. Dessutom vann hon under våren tre tävlingar på den sydafrikanska touren Sunshine Ladies Tour.

Nu har hon tagit klivet över till LPGA-touren, och imponerar även där. På tävlingen Japan Classic i japanska Shiga stod 23-åriga Grant för en imponerande tredjerunda där hon noterades för inte mindre än åtta birdies – varav fem i rad mellan hål 12 och 16.

LPGA-touren

Tio slag under par totalt

Dock så blev det även tre bogies, vilket gör att det blev fem under par totalt på rundan.

– De sista nio hålen höjde jag mig. Det var loite sådär första nio, men jag ska ta med mig de sista nio och försöka göra något liknande, sade Grant i den officiella TV-intervjun efter rundan.

Totalt ligger Grant inför slutrundan på tio slag under par, vilket gör att hon ligger delad fyra – fyra slag efter den ledande hemmaspelaren Momoko Ueda.

Grants bästa resultat hittills på LPGA-touren kom i augusti, då hon slutade på just en delad fjärdeplats på en tävling i Nordirland. Den tävlingen ingick även på Europatouren.

ARKIV: Grant avgjorde tävling med fint bunkerslag (28 augusti):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant vann Skaftö Open. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet