Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En fokuserad Ludvig Åberg inför en putt. Foto: Bildbyrån

Ludvig Åberg avslutade med 63-runda – klättrade 19 placeringar

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg avslutade med en kanonrunda i John Deere Classic i Silvis, Illinois. Den svenske PGA-rookien gick runt på 63 slag. 23-åringen slutade tävlingen på -18 vilket gav en delad fjärdeplats. 

– Jag hade roligt och jag tror att det är det jag tar med mig härifrån. Bara att jag hade så roligt medan jag var så nära toppen, säger Åberg enligt PGA-touren.

Det är överlägset personbästa för Åberg som spelade sin fjärde tävling på PGA-touren sedan debuten för en månad sedan. Hans tidigare bästa resultat var en 24:e-plats. Han fick 3,6 miljoner kronor för den delade fjärdeplatsen.

Åberg glödde och gjorde en eagle på andra hålet i solskenet som följdes av två birdies för -4 fyra på de fyra första hålen.

När Åberg satte en långputt på det 13:e hålet och gick till -16 var han då i delad ledning men han spelade flera timmar före tätbollen. Han avslutade med att rädda par efter att bollen precis klarat av att ramla i koppen efter putten på närmare två meter.

Klättrade 19 placeringar

Han startade dagen som 23:a.

Åbergs rundor: 68-64-71-63.

Banrekordet lyder på 59 slag. Österrikaren Sepp Straka var på väg mot historieböckerna. Med fyra hål kvar hade han behövt göra en birdie för att gå på 59 slag men han spände sig och avslutade med en dubbelbogey på det sista hålet och fick nöja sig med 62 slag och -21 totalt.

– Det var inget bra slag och jag försökte nå green men den gick i vattnet. Jag tror att det var det enda dåliga slaget för dagen, säger Straka om problemen på det 18:e hålet.

Straka förnekar att han tänkte på möjligheten att göra en 59:a.

– Nej, det tänkte jag inte alls på utan jag ville bara vinna tävlingen.

Det gjorde han trots missen på det sista hålet. Han inledde med 73 slag och var då  133:a.

Till leaderboarden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.