Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från rundan. Foto: ANDREW REDINGTON

Ludvig Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle på PGA-touren

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas.

Steget till världskändis tog han i Augusta.

Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Bland alligatorer i vattenhindren och till vacker fågelsång i buskar och träd fortsatte 24-åringen från Eslöv RBC Heritage i Harbour Town som han avslutade årets första major i söndags.

Strålande och i fokus från sändande tv-bolag.

– Mitt fokus ändrades direkt jag kom hit. Vi försökte se till så att förra veckan var förra veckan, och denna vecka handlar om denna vecka, säger Åberg, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Fyra under par första nio

Åberg slog ut i samma boll som nordirländaren Rory McIlroy – en av hans sedan länge stora beundrare.

Vem som sporrade vem är oklart, men med fyra respektive tre slag under par under de första nio hålen fick båda den start de ville ha.

Bogey på hål elva

Åberg bjöd på två birdies och en eagle på banans femte hål, ett par 5-hål. McIlroy ville inte vara sämre på det hålet.

Den första motgången kom på hål 11. Åbergs bunkerslag landade lite väl långt från flaggan och tvåputten innebar rondens första bogey och ett tappat slag.

Delad fyra efter dag ett

Det tog han igen på det 15:e med ett mästerligt andraslag som ledde till en birdie och åter fyra slag under par.

Det blev ytterligare en birdie på 17:e och Åberg ligger efter avslutad första runda delad fyra med fem andra spelare på 66 slag, tre slag efter amerikanen J.T. Poston som leder på 63.

Scheffler: ”Kände mig trött”

Mastersvinnaren Scottie Scheffler öppnade tävlingen med 69 slag, två under par.

– Det kändes som att jag spelade mycket bättre än vad resultatet. Men jag försökte samtidigt vara lite snäll mot mig själv i dag, eftersom jag kände mig trött, säger Scheffler, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.