Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se två birdieputtar från Ludvig Åberg och Scottie Scheffler. Foto: Discovery.

Ludvig Åberg i ny duell med Scottie Scheffler: ”Ser glädjen i att få vara med i toppstriden”

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg sänkte en parputt och tog av sig kepsen och tackade för sig efter 68 slag den tredje rundan av PGA-tävlingen i Hilton Head Island i South Carolina. Han är tre slag efter ledande Scottie Scheffler inför avslutningen på söndag kväll.

– Det var inte lika skarpt som i går och dagen innan men jag höll ihop det sista nio när jag kände att jag inte var riktigt på hugget. Jag ser glädjen i att få vara med i toppstriden under en söndag eftermiddag och få spela golf, säger Åberg i Discoverys sändning.

De var etta och tvåa i majortävlingen The Masters på Augusta i söndags. Och nu gör de upp i täten igen. Scheffler leder på -16 efter en fenomenal 63-runda i kväll.

Åberg är delad fyra och har Scheffler tre slag framför sig. Åberg inledde första nio med tre under par men gick avslutande nio på par och tappade, spelet gnistrande inte som tidigare. Åberg inledde med två 66-rundor på par 71-banan.

Scheffler får energi av fansen

Scheffler lyfte ett tiotal placeringar och har varit hemma hos sin höggravida fru efter The Masters.

– Jag försöker spela så bra som möjligt och försöker få bra vila inför morgondagen. Det var några bra slag och puttar på en fin runda, säger Scheffler i Discoverys sändning.

Den överlägsne världsettan Scheffler erkänner att han är sliten och försöker hantera det.

– Jag försökte vila så mycket som möjligt när jag var hemma men jag känner mig trött nu men fansen ger mig energi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.