Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en långputt från Ludvig Åberg under hans imponerade runda Foto: TT

Ludvig Åberg klättrar på PGA-tävling i Mexiko efter drömrunda

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske golfaren Ludvig Åberg stod för en av dagens allra bästa rundor när han gick den andra vid PGA-tourtävlingen i Mexiko på 65 slag, sju under par.

Åberg klättrade 19 platser och var riktigt nöjd efteråt:

– Det är galet, säger han till PGA-tourens hemsida.

Åberg ligger efter den andra rundan i i El Cabo, med sina totalt 133 slag, fem slag bakom ledande colombianen Camilo Villegas på nionde plats.

Svensken var nöjd efter att ha gjort sju birdies under rundan och säger i en intervju med PGA-tourens sajt att det faktum att han är en av favoriterna till att vinna i El Cabo ”är galet”.

PGA-mästerskapen

– Om någon hade frågat mig om det för några månader sedan då hade jag inte trott på det. Jag vill tro att jag förbereder mig bra och jag gillar att ha kul på golfbanan. Men det (att var en av favoriterna) är ingenting jag kan kontrollera, det är bortom min kontroll. Det jag kan göra är att förbereda mig och spela så bra som jag kan och se hur långt det tar mig, säger Åberg till pgatour.com.

När det gällde den fina andrarundan tror Åberg att det var mycket tack vare bra puttar.

– Det känns som att jag fortsätter att jobba med samma saker med mina puttar, jag och min tränare (Hans Larsson). Vi försöker att inte ändra för mycket. När hastigheten väl är den rätta så brukar mina puttar normalt gå i. Jag försöker att göra samma sak om och om igen och vara konsekvent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet