Patty Tavatanakit uppvaktades hårdhänt efter segern Foto: Kittinun Rodsupan

Madelene Sagström tappade och fick se Patty Tavatanakit bryta ihop i segertårar

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström tappade från andra till nionde plats under den fjärde och sista rundan av LPGA Thailand utanför Pattaya. Patty Tavatanakit vann och bröt ihop i segertårar.

– Det är ofattbart och jag saknar ord för att beskriva det. Det var en dröm att få vinna inför mina föräldrar och att få göra det i mitt hemland är fantastiskt, säger Tavatanakit med tårar i ögonen i Viaplays sändning.

När segern var ett faktum duschades hon med vattenflaskor från glada konkurrenter i den tryckande hettan.

Det var 24-åriga Tavatanakits tredje seger på touren. Den första kom i majorn ANA Inspiration för tre år sedan. Sedan dröjde det till förra veckan innan nästa vinst kom i Saudiarabien och så kom dagens seger direkt inför hemmafansen.

Var tvungen att göra birdie på sista hålet

Tavatanakit, som gick runt det sista varvet på 67 slag, utmanades av schweiziskan Albane Valenzuela som noterade personbästa 63 slag och bara var ett slag bakom.

– Jag gav verkligen allt där ute och lämnade kvar mitt hjärta, säger Valenzuela.

Inför det sista hålet var Tavatanakit tvungen att göra birdie för att slippa särspel. Hon klarade birdien efter ett mästerligt inspel uppför en slänt där hon lade sig två decimeter ifrån hålet och kunde enkelt avgöra.

Sagström kunde följa Tavatanakit från nära håll i ledarbollen och fick en bra start med en birdie men sedan var spelet för ojämnt för att kunna utmana och hon gick runt på 70 slag som delad nia med 350 000 kronor in på kontot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.