Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark imponerade i Scottish Open Foto: Discovery+

Maja Stark i slagläge efter drömrunda i Scottish Open

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark har skaffat sig ett riktigt bra slagläge i Scottish Open efter en drömrunda under fredagen.

23-åringen noterades för sju slag under par – efter att bland annat ha skickat i fem raka birdies – och ligger på en andraplats inför helgens spel.

Japanskan Hinako Shibuno leder – två slag före Stark.

– Jag hade ett bra självförtroende i dag, säger Stark.

Efter två dagars spel är sex svenskor med bland de 23 främsta i LPGA-tourtävlingen Scottish Open som avgörs på Dundonald Links i Ayrshire.

Bäst av dem alla går Maja Stark. Efter att ha petat i tre birdies på de första nio hålen blev det en tråkig bogey på det tionde men efter det började hon limma upp inspel nära pinnen och sänka puttar. Till slut landade hon på sju under par för dagen efter att bland annat ha skickat i fem raka birdies.

– Jag spelade solitt i dag. Jag hade en rejäl huvudvärk de första sex hålen så jag brydde mig inte så mycket om mitt spel men det kanske bara var en bra sak. Efter bogeyn på tionde skärpte jag till mig och sen gick allt bra efter det. Jag hade ett bra självförtroende i dag, säger Stark.

Leder gör japanskan Hinako Shibuno, två slag före Stark, på –12.

Även Marlene Sagtström är med i toppen. Efter en dålig start med tre bogeys fick hon i ett par birdies i slutet av rundan och inför helgens spel ligger hon femma på –5.

Bakom henne hittar vi Linn Grant och Linnea Ström på en delad sjätteplats, fyra under par.

Frida Kinhult (–2) och Caroline Hedwall (–2) ligger på en delad 23:e plats.

Värt att notera är att Anna Nordqvist dragit sig ur tävlingen efter att ha gått den inledande rundan på tre slag över par.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.