Maja Stark vann NSW Open i Australien. Foto: Tristan Jones/LET

Maja Stark segrare i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Efter två raka andraplatser är Maja Stark återigen en vinnare på Europatouren.

Hon tog ledningen, och höll den ända till tävlingens slut.

Detta trots att hon inte varit nöjd med spelet.

– Det har varit lite kämpigt egentligen, säger hon till SVT Sport.

22-åriga Stark grundlade segern redan under första rundan när hon gick upp i ledning som hon sedan hon höll tävlingen ut efter att under söndagen avslutat med 70 slag.

– Det var så himla skönt! Det har varit så mycket upp och ner, och man är alltid rädd att man bara ska tappa det helt det sista varvet, men det gjorde jag inte så det känns väldigt skönt att äntligen stå här, säger hon till SVT Sport.

Kände du extra press, med tanke på att du toppat efter de tre första dagarna?

– Nej, egentligen inte. Det kändes som att jag egentligen bara ville vinna. Men allt kan hända i golf. Det känns som att jag inte behöver bevisa något längre, för jag har bevisat vad jag kan. Så jag känner inte så mycket press egentligen.

”Varit lite kämpigt”

Men trots att hon toppat resultatlistan efter varje dag har spelet inte känts så briljant som resultaten har antytt.

– Nej. Alltså, jag har slagit riktigt kassa slag emellanåt, haha. Det har varit lite kämpigt egentligen. Men jag har lyckats rädda ganska mycket, säger hon till SVT Sport.

Men vad säger det då om din form och hur bra du är nu om du lyckas vinna även fast du inte spelar på topp?

– Det känns som att spelet är på en ny nivå. Det känns som att jag räddar ganska mycket. Och putten funkar väldigt bra, det räddar ju väldigt mycket.

Två andraplatser tidigare

För Maja Stark, 22, betyder vinsten karriärens tredje seger på Europatouren efter att hon under sin debutsäsong förra året vann två deltävlingar.

Och denna säsong har alltså inletts alldeles strålande, med först två andraplatser och nu en seger. Så det är inte utan att man undrar vad det är som gör att hon nu är på en ”ny nivå”, som hon uttrycker det själv.

– Träning! Det är väl det lättaste att säga. Det brukar ju vara så, att jag får ut ganska mycket av vinterträningen även om det inte känns som det när jag håller på. Så träning är väl det tråkiga och sanna svaret, säger hon.

”Ska inte jinxa något...”

Redan nästa vecka väntar en ny tävling i Spanien, och efter två raka andraplatser inför denna vinst måste det väl komma en ny seger då. Eller?

– Kanske det! Jag ska inte ”jinxa” något. Men det är ju väldigt vanligt att man säger att man aldrig vinner två gånger i rad, men jag kanske blir undantaget den här gången?

Även på andra plats blev det svenskt, genom Johanna Gustavsson. Det var hennes bästa resultat i karriären.

ARKIV: I ensam ledning efter halva tävlingen (29 april):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.