Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark vann på söndagen sin första LPGA-tourtävling. Foto: Tristan Jones/LET

Maja Stark tog första LPGA-toursegern – efter rekordrunda

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark hade tidigare vunnit fyra Europatour-tävlingar.

Nu har hon även en titel på LPGA-touren.

Hon vann ISPS Handa World Inviational i suverän stil – efter en rekordbra slutrunda.

– Det betyder allt, säger hon.

Maja Starks sensationella 2022 fortsätter.

22-åringen, som vann sina två första Europatour-tävlingar under debutsäsongen i fjol, inledde årets säsong med två raka andraplatser innan hon vann en tävling i Australien i maj, och sedan ytterligare en tävling i Tyskland i juli.

LPGA-touren

Seger även på Europatouren

Nu kan hon även titulera sig LPGA-mästare. För i dag vann hon nämligen ISPS Handa World Inviational i nordirländska Antrim, en tävling som även ingår i Europatouren. I och med att det var en seger på LPGA-touren är Stark nu klar för ordinarie spel på LPGA-touren.

– Det betyder allt, det var det enda jag kom hit för – jag ville bara ha den där vinsten och har bara varit så nervös för jag hatar kval. Så det är skönt att jag inte behöver göra det igen, sade hon i den officiella segerintervjun efteråt.

Var delad fyra inför

Segern var överlägsen. Stark, som var delad fyra inför slutrundan, var helt överlägsen på den sista rundan. Hon gjorde hela tio birdies, och inte en enda bogey. Därmed blev rundans resultat tio slag under par, vilket var nytt banrekord med hela fem slag.

När hon satte sin sista putt, som innebar par på det 18:e hålet, var hon i fem slags ledning och fick med ett stort leende ta emot kramar från motståndare och caddies.

”Varit så nervös”

Det hade dock varit en jobbig dag för henne.

– Jag har bara varit så nervös hela dagen. Jag har påmint mig själv om att vara lugn och ta ett slag i taget, men det är lättare sagt än gjort, säger hon.

Grant slutade fyra

Stark vann till slut med fem slags marginal ner till tvåan Allisen Corpuz, USA.

Även Linn Grant hade en fin dag. 23-åringen noterades för 69 slag, fyra under par, vilket räckte till en delad fjärde plats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet