Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: European Tour

Maja Stark vann – Karlsson tappade på sista hålet

Uppdaterad
Publicerad

Europatour-tävlingen German Masters i Berlin fick ett dramatiskt slut med två svenskor inblandade. Jessica Karlsson hade greppet om sin första seger, men tappade på sista hålet och då gick Maja Stark om och vann.

– Det blev så bra som det kunde bli, säger Stark till SVT Sport.

Jessica Karlsson inledde väldigt imponerande på Europatour-tävlingen i Berlin. Det började med en superrunda i torsdags då hon var nio under par.

Hon höll sig i täten hela vägen till det sista hålet, men då slog hon ut bland träden och tappade sin ledning genom en bogey. Maja Stark imponerade istället då det gällde som mest. Hennes andra slag på par fyra-hålet var fantastiskt då inspelet stannade bara centimeter från hålet. Hon noterades därmed för en birdie.

– Jessica spelade lite sämre på slutet och då fick jag en chans. Det var spännande. Jessica är en sjukt bra golfare så jag njuter verkligen av att spela med henne. Det var väldigt nervigt de sista två hålen, säger Stark.

Maja Stark spelade två under par den sista dagen och landade därmed på 15 under sammanlagt. Ett slag efter kom Karlsson och hemmaspelaren Leonie Harm. Linn Grant var delad fyra.

Stark har stått över de två senaste tävlingarna efter att hon skrev på Instagram att hon skulle ta en paus från golfen.

”Min hjärna är trött och min kropp gör ont, så jag måste prioritera att få ordentlig vila”, skrev hon då.

Svenskorna har överlag imponerat på Europatouren i år. Tidigare under säsongen har Maja Stark vunnit en gång och Linn Grant hela tre.

– Det är jättekul. Vi taggar varandra. man vill ju vara den bästa från sitt land. Det känns som en intern tävling som alla har. Det är jättekul att vi är så många som är där uppe, säger Stark.

Sammanlagt var det Starks fjärde seger på Europatouren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.