Jessica Karlsson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Svenska i stor ledning på Europatouren

Uppdaterad
Publicerad

På grund av dåliga väderförhållanden blev andra rundan av Amundi German Masters, som är en del av Europatouren, försenad.

Nu har den spelats klart – och Jessica Karlsson har en stor ledning.

Även Linn Grant och Maja Stark är med i toppstriden.

Karlsson var en av alla spelare som inte hann spela klart innan man avbröt den andra rundan. Då var dock 29-åringen i ledning.

Det är hon fortfarande.

Karlsson, som vid tillfället hade fyra hål kvar att spela, leder med fyra slag före tvåan Hayley Davis, England, efter att ha spelat klart den andra rundan under lördagsmorgonen. Grunden till Karlssons ledning lade hon i torsdags då hon gick runt på hela 63 slag, klart bäst av samtliga spelare.

”I går var jag lite trött, det var en lång dag. Jag spelade bra och hade några birdies och även några bogeys. Vi hade bättre väder i dag och det var en bra morgon att gå ut och spela på”, säger Karlsson i ett uttalande från Europatouren.

Även på tredje plats är det svenskt. Linn Grant och Maja Stark delar på platsen efter att ha gått åtta under par efter två rundor, fem slag bakom Karlsson.

KLIPP: Se Xander Schauffele och Patrick Cantlay slå makalösa inspel på samma hål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Xander Schauffele och Patrick Cantlay slå makalösa inspel på samma hål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.