PGA-touren i Hong Kong ställs in. Foto: Bildbyrån

Massdemonstrationerna sätter stopp för golftävling

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheterna i Hongkong fortsätter att få konsekvenser också för idrottsrörelsen.

PGA-turneringen i golf nästa månad ställs nu in på grund av säkerhetsläget.

Tanken var att säsongsavslutningen skulle ha ägt rum i Hongkong den 17-20 oktober, men istället kommer finalenavslutningen att hållas helgen innan, 10-13 oktober, på Macau Championship då säkerheten i Hongkong inte går att garantera på grund av de demonstrationer som pågår i staden.

”Säkerheten för spelare, personal, fans, volontärer och alla andra som finns runt våra turneringar är alltid prioriterat i allting vi gör. Vi har analyserat situationen från alla vinklar och kommit fram till att det bästa beslutet är att ställa in Clearwater Bay Open 2019”, säger Greg Carlson, chef för PGA:s Kinatour, i ett uttalande.

Som plåster på såren har arrangören valt att höja prispotten från 2,1 miljoner kronor till 2,8.

Demokratirörelsens protester och demonstrationer, som dessutom emellanåt har blivit våldsamma, har pågått i Hongkong i över fyra månader. Protesterna inleddes i våras för att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina.

Sedan tidigare har står det redan klart att WTA-turneringen, som skulle ha spelats i Hongkong 5-13 oktober också har ställts in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.