Foto: TT

Mörker stoppade stekhet Björk i täten

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Björk är på segerjakt i Europatourens stortävling i Dubai.

Svensken fick dock inte spela klart andra rundan under fredagen – då tävlingsledningen bröt för mörker.

Det var en kraftig dimma som gjorde att andra dagens spel var försenad. Därför hann stora delar av fältet inte gå klart sina andrarundor på grund av mörker.

Alexander Björk klarade dock skymningen med bravur. 27-åringen hade två raka birdies när tävlingensledningen valde att bryta fredagens spel. Björk befann sig då på 13:e hålet.

Totalt är Björk -11 för tävlingen, två slag efter ledande walesaren Jamie Donaldson. Men svensken är enda spelare på i topp 5 som har hål kvar att spela av sin andrarunda när spelet återupptas på lördagmorgonen – och därmed en jättechans att kliva upp i ledning.

Henrik Stenson hade en knackig första dag men växlade upp under lördagen. Svenskstjärnan hann spela elva hål och är -5 för rundan. Totalt är han -7 för tävlingen och på delad 29:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.