Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se nioåriga Bella Simões på golfbanan Foto: Privat

Nioårig brasiliansk golfare yngst någonsin att delta i US Open-kval

Uppdaterad
Publicerad

Nio år ung har brasilianskan Bella Simões redan gjort sitt första US Open-kval, vilket gör henne yngst någonsin.

Underbarnet gick 23 över par och slutade på 59-plats i den 67 spelare stora kvalgruppen.

En nioåring i Sverige har precis börjat i tredje klass och leker kanske fortfarande i sandlådan. Nioåriga Bella Simões från Brasilien har redan ställt upp i ett US Open-kval.

Simões slog i går ut från tee på Club Mediterra i Florida, som den yngsta spelaren någonsin att delta i ett US Open-kval och belönades med applåder.

Det blir dock inget spel i huvudrundan för underbarnet som blev världsmästare för sjuåringar 2020 och försvarade titeln ett år senare. Nioåringen gick 23 över par och slutade på delad 59-plats i sin kvalgrupp bestående av 67 stycken spelare.

För att få delta i kvalet behöver du ha ett handikapp på 2,4 eller vara professionell spelare. Den yngsta spelaren att kvalificera sig för US Open är Lexi Thompson som var tolv år gammal när hon lyckades med bedriften år 2007.

2 107 spelare deltog i kvalet till juli månads turnering – en rekordnotering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.