Foto: TT Nyhetsbyrån

Nordqvist fyra i årets första major

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist avslutade starkt i Mission Hills och blev delad fyra i årets första golfmajor. Hon hamnade dock utanför den dramatiska segerstriden, som vanns av Brittany Lincicome efter särspel.

Dagen började tveksamt för Anna Nordqvist. Men efter bogeys på första och tredje hålet revanscherade sig den 27-åriga svenskan, rankad 14:e i världen, med fem birdies och gick runt på 69 slag, tre under par, sju under totalt och bara två slag efter särspelsduon Brittany Lincicome och Stacy Lewis.

– Jag är nöjd med dagens rond och veckans tävling. Jag gav mig själv chansen. Jag är otroligt stolt över mig själv att jag höll huvudet högt i dag och kämpade mig igenom de otroligt tuffa vind- och spelförhållandena som var på eftermiddagen, sade Nordqvist till golf.se

Golf

Lewis var på väg mot seger då Lincicome med en eagle tvingade fram särspel. Efter tre hål var Lincicomes seger klar och hon fick ta det traditionsenliga segerdoppet. i Poppies Pond. För Lewis var det den tredje andraplatsen i år.

– Jag bara skakar just nu och det känns tufft att slå en av sina bästa vänner i särspel, sade Brittany Lincicome.

Morgan Pressel såg med tredjeplatsen till att det blev amerikansk trippel. Nordqvist delade fjärdeplatsen med spanjorskan Carlota Ciganda.

Pernilla Lindberg slutade på delad 20:e plats, tre under par, och Caroline Hedwall på delad 46:e, två över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet