Anna Nordqvist tillbaka på vinstplatsen. Foto: TT.

Nordqvist inledde sista majorn svagt

Publicerad

Titelförsvarande Anna Nordqvist inledde årets sista golfmajor stabilt utan att glänsa. Svenskan startade tidigt och gick runt på par, 71 slag efter stora problem med puttern på greenerna.
– Jag slog bollen fantastiskt bra, men det var svårt att få i puttarna, sa Nordqvist efter första varvet.

Bästa svenska efter första varvet av Evian Championship är något oväntat Dani Holmqvist, som gick två under par. Det kunde ha blivit mycket bättre om Holmqvist inte gjort dubbelbogey på det sjätte hålet, där hon besökte två olika fairwaybunkrar.

– Det kändes lite onödigt och surt med en dubbel, jag tyckte att jag slog ett jättebra utslag där. Men skönt att avsluta med birdies, säger 30-åringen.

Både förra veckans Europatour-vinnare Caroline Hedwall och Madelene Sagström fick kämpa på banan i Evian-des-Baines.  Hedwall hade en tung förmiddag. Hon gjorde en birdie, men också en dubbelbogey och sex bogeys, vilket gör att hon troligen spelat bort sig direkt efter sex över par. Samma sak med sagström som också signerade sex över par på scorekortet.

Pernilla Lindberg, som vann majorn ANA Inspiration tidigare i år, gick ett över par (72 slag) efter tre birdies och fyra bogeys. Hon hade precis som Nordqvist usel utdelning på greenerna.

”Svårt att få i puttarna”

Titelförsvararen Anna Nordqvist hade ingen strålande dag men är ändå näst bäst av de fem svenskorna på par. Med sina 71 slag ligger Nordqvist delad 35:a och sex slag bakom ledarduon, spanjorskan Carlota Ciganda och Maria Torres, Puerto Rico. Nordqvist fick inte spelet att lossna och missade en hel del puttar.

– Det borde ha varit ganska många under par i dag. Jag slog bollen fantastiskt bra, men det var svårt att få i puttarna. Det var svårt att hitta rätt speed och komma rätt med greenläsningen. I går var de ganska långsamma, men nu var de snabbare, säger Nordqvist till TT.

Till skillnad mot förra året kom Anna Nordqvist till Evian-des-Baines på franska sidan av Genèvesjön utan körtelfeber, och till vackert väder.

Fick inte spelet att lossna

Hon inledde på hål 10 och gav sig bra birdiechanser på hål 12, 13 och 14 – men missade alla tre. Birdies blev det i stället på hål 15 och 17, men det var också allt. Därefter gjorde Nordqvist två bogeys i den franska höstsolen.

– Jag slog upp bollarna bra på de tuffa hålen – 12, 14 och 4 – så jag hade lägen. Det var synd att inte några fler birdies gick i, så att man fick lite momentum, säger hon.

Hon avslutade med ett  svagt inspel och gav sig ingen birdiechans på det sista hålet där hon dock räddade par. Hon kramade om medspelaren Nasa Hataoka efter att ha plockat upp bollen ur koppen

Fjolårsvinnaren Nordqvist inleder sin andra runda klockan 13.10 på fredagen.

– Det här var en stabil inledning och det har varit långa dagar inför tävlingen och mycket runtomkring. Det ska bli skönt med lite vila och sovmorgon i morgon, säger hon.

Leaderboard på officiella hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer