Alex Norén spelar bra i PGA-slutspelet. Foto: TT

Norén fyra i PGA-tourens slutspel – har gått vidare

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske stjärnan Alex Norén är vidare i PGA-tourens slutspel. Han kom delad fyra i första deltävlingen i Jersey City och får tävla vidare i Maryland nästa vecka. För slutvinnaren väntar 130 miljoner kronor.

Norén gick sista rundan i Jersey City på 66 slag, fem under par, och landade på totalt -15. Norén var fem slag efter amerikanen Tony Finau som vann tävlingen.

Allra mest nöjd var Norén över en bogey. Han slog bollen utanför banan på det 18:e hålet och hamnade i ett besvärligt läge.

– Det var kanske den bästa bogeyn jag någonsin gjort. Helt otroligt att jag lyckades göra birdie på andrabollen. Jag var extremt stolt över mig själv där, säger han till C More enligt Aftonbladet.

Ska skalas ner till 30 spelare

Resultatet innebar att 39-årige Norén tog ett rejält kliv uppåt på FedEx cup-rankingen, från plats 91 till 43. Det är de 70 främsta som får spela vidare nästa vecka.

– Det är otroligt skönt. Jag var inte inne i nästa tävling förrän i dag. Jag visste att jag behövde en bra avslutningsrunda, säger Norén.

Sedan skalas startfältet av ytterligare när allt ska avgöras på East Lake i Atlanta i början av september. Då är det bara topp 30 som får chansen att göra upp om titeln i slutspelet.

Vinnaren i slutspelet får hela 130 miljoner kronor i prispengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.