Norén med tätkänning i Memphis

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén fick en fin första runda under PGA-touren i Memphis i Tennessee, USA.

Svensken gick runt på 66 slag, fyra under par, och är därmed på en delad sjundeplats, bara ett slag efter en klunga med fem spelare på delad andraplats.

Tävlingen i Memphis, WGC (World Golf Championship) räknas som en av de absolut största proffstävlingarna bakom majortävlingarna och har en stor prissumma. Alex Norén inledde strålande och gjorde två birdies på de tre första hålen. Det blev sammanlagt sex birdies, men också ett par bogeys och sammanlagt fyra under par under den första dagen på TPS Southwind-banan i Memphis,

I ensamt majestät befinner sig spanske Jon Rahm på hela åtta slag under par, efter en 62-runda.

Henrik Stenson gick rundan på ett under par och är en bra bit från täten,

Philip Eriksson från Hallstavik, som kvalat in till den stora WGC-tävlingen genom att vinna en tävling på Sunshine Tour (en under-tour till PGA) gick i samma boll som Norén, men han hade inte samma flyt. 28-årige Eriksson slutade på +3 efter första dagen.

Andra rundan spelas på fredagskvällen, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.