Norén missar slutspel – men Blixt klarar sig

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Blixt och Alex Norén spelade i helgen om en slutspelsplats och att få vara med i nästa års USA-tour i golf.

För Jonas Blixt och Alex Norén så handlade veckans tävling på USA-touren i Greensboro, North Carolina, inte bara om fina placeringar. Det handlade mer om att få tillräckligt med poäng för att få vara med i Fedex-slutspelet och dessutom få en plats i nästa års USA-tour i golf.

Det gick så där.

Jonas Blixt missade cutten med ett slag och fick noll rankningspoäng. Men med en 122:a placering i rankningen är han ändå en av de 125 som får spela slutspelsveckorna och som får en plats nästa år.

Alex Norén, som låg just 125:a inför helgens tävling, kunde glädja sig åt klarad cut även om han var långt ifrån en topplats. Serien 69–67–69–68 och 273 slag räckte dock inte till mer än en 60:e plats och tyvärr också tappad slutspelsplats med fyra placeringar.

Vann tävlingen gjorde amerikanen J T Poston, som är från delstaten. Med en eagle och sex birdies hade han en kanonrunda på åtta under par. Han gick alla fyra rundorna utan bogey.

– Jag har antagligen inte gjort så många bogeyfria rundor i år. Och att få fyra i rad är rätt speciellt, och att få avsluta med en 62:a på söndagen är helt fantastiskt, säger han efter segern.

Sydkoreanen An Byeong-Hun, som varit i ledningen under hela tävlingen, tappade i den avgörande rundan och tvingades även släppa förbi amerikanen Webb Simpson och slutade på tredje plats, ett slag framför fyran Viktor Hovland från Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.