Alex Norén jagar slutspelsplats. Foto: TT/Arkiv

Slutspelsjagande Norén långt efter i USA

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén ligger på en delad 63:e-plats, på -5, efter tre rundors spel i PGA-tourtävlingen i Greensboro. An Hun-Byeoung från Sydkorea leder på -17.

Alex Norén tog sig förvisso vidare till helgens spel i USA-tourtävlingen i Greensboro, North Carolina, men svensken har inget med täten att göra.

Den 37-årige golfaren gick runt på 69 slag, ett under par, på den tredje rundan och ligger delad 63:a. Det är en förbättring med fem placeringar jämfört med föregående dag.

Totalt ligger Norén på fem under par efter tre rundor.

Sydkoreanskt i topp

I täten håller sydkoreanen An Hun-Byeoung ställningarna, på totalt 17 under par efter en runda på 66 slag.

–  Jag har spelat bra hela veckan så jag måste undvika att göra dumma misstag, säger An Hun-Byeoung till PGA-tourens hemsida.

Norske stortalangen Viktor Hovland har chans på en fin placering i resultatlistan, och ligger tre slag efter på en delad femte plats.

Tävlingen i Greensboro är den sista innan det penningstinna slutspelet (Fedex Cup) drar i gång. Dit kvalificerar sig bara de 125 främsta på Fedex-listan, en sorts rankning, och Norén ligger för tillfället på 125:e plats. De 125 högst rankade är även garanterade en plats på PGA-touren nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.