Trots en dålig sistarunda i Memphis närmar sig Norén FedEx-cupslutspel Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén tappade under sistarundan i Memphis

Uppdaterad
Publicerad

Inför sista dagen av World Golf Championship i Memphis hade Alexander Norén slagläge. Men svensken tappade mot täten, framförallt efter en trippelbogey på fjortonde hålet. Norén slutade tillslut på en tolfteplats. Trots besvikelsen så plockade svensken viktiga poäng inför FedEx-cupslutspelet.

Alexander Norén låg fyra efter tre fina rundor inför söndagens avslutning i Memphis. Men svenskan hade svårt att hålla tempot mot den amerikanska världsettan Brooks Koepka som återigen stod för en stark tävling och vann på totalt sexton under par, tre slag bättre än Webb Simpson på andraplatsen.

Trippelbogey på 14

Inför det fjortonde hålet hade Alexander Norén stått för en habil runda och låg på +1. Men vattenhindret på fjorton blev svenskens fall. Efter ett första utslag i vattnet fick Norén droppa och gick tillslut i hål på sex slag, tre över par. Alex slutade på en delad tolfteplats men trots besvikelsen i sistarundan så tog svensken viktiga poäng inför FedEx-cupslutspelet. De 125 högst rankade spelarna på touren tar sig till slutspelet och med sin placering i helgen klättrar Norén upp till en 121:a-plats. En tävling återstår och med bra resultat där så bör svensken kvalificera sig för slutspelet.

Den svenska överraskningen i tävlingen, Philip Eriksson, gjorde sin bästa runda för tävlingen och kom in på -3. Eriksson klättrade därmed och slutade delad 51:a. Henrik Stenson spelade även han upp sig och klättrade tre placeringar, upp till en 27:e plats. Stensons medverkan i FedEx-cupslutspelet är desto säkrare, svensken ligger för närvarande på 81:a plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.