Alexander Norén under förra veckans tävling i Memphis Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén på rätt sida strecket efter lyft

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén ser ut att klara kvalgränsen i USA-tourtävlingen i golf i Greensboro, North Carolina. Svensken lyfte sitt spel på den andra rundan, noterade fyra birdies och avslutade dagen på tre under par, 67 slag.

Han ligger därmed på totalt fyra under par efter två rundor, på rätt sida om den förmodade kvalgränsen som dras vid fyra under.

Norén ligger just nu på en preliminär delad 50:e plats.

Många spelare är fortfarande ute på banan, däribland Jonas Blixt som gick runt på par första dagen och placerade sig på en delad 113:e plats.

Tävlingen i Greensboro är den sista innan det penningstinna slutspelet (Fedex Cup) drar i gång. Dit kvalificerar sig bara de 125 främsta på Fedex-listan, en sorts rankning, och Blixt ligger för tillfället på 119:e plats, medan Alex Norén är rankad 125:a. De 125 högst rankade är även garanterade en plats på PGA-touren nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.