Foto: Bildbyrån

Norlander tappade 19 placeringar i Detroit

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Norlander lyckades inte prestera lika fint på golfbanan under den andra rundan i PGA-tourtävlingen i Detroit i Michigan, som under den första rundan. Svensken gick runt på 70 slag och ligger nu på delad 30:e plats efter att ha tappat 19 placeringar.

Henrik Norlander gick ut på delad 11:e plats efter att ha tagit sig runt på 67 slag och fem under par den första dagen.

Under den andra rundan blev det i och för sig två under par, efter tre birdies och en bogey, men rundan på 70 slag gjorde att svenskan tappade 19 placeringar och nu ligger på delad trettiondeplats, sju under par.

Trots det är Norlander hyfsat nöjd inför den tredje rundan senare i dag.

– Jag spelade bra, det var bara en riktigt dålig bogey på sista hålet. Jag måste sätta mer puttar nu i helgen, då känns det som att jag har en hyfsad chans att komma högt upp, säger han.

Han är fem slag efter ledarduon, bestående av amerikanerna Chris Kirk och Webb Simpson, som gick andra rundan på 65 respektive 64 slag.

Med ett över par, både på rundan och i totalen, klarade Alex Norén inte cutten.

KLIPP: PGA-touren inleddes med tyst minut (11 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.