Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant med sin caddie vid dagens runda i Las Vegas. Foto: TT

Oavgjort för Linn Grant i USA-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång väntan får Linn Grant äntligen spela LPGA-tourgolf på amerikansk mark. Men avslutningen i matchen mot Maddie Szeryk blev inte särskilt rolig för svenskan som tappade en klar ledning till oavgjort de två sista hålen i matchspelet.

– Definitivt är det här en annorlunda vecka, säger Grant.

Att Linn Grant, som inte är vaccinerad mot covid-19, inte har släppts in i USA är en följetong som fick sitt slut när de amerikanska myndigheterna den 11 maj lättade på inresereglerna kopplade till pandemin.

Nu är det blågula stjärnskottet i Las Vegas för att spela veckans tävling, där det för ovanlighetens skull är matchspel som gäller med 64 spelare fördelade på 16 grupper.

LPGA-touren

Och första dagens spel började bra för Grant, som tog ledningen med en birdie på inledningshålet och sedan aldrig var i underläge på hela matchen.

Tappade de två sista hålen

Med två hål kvar var hon ”två upp” mot Maddie Szeryk. Men kanadensiskan avslutade med två raka birdies, vann både hålen och såg till att matchen mot den 23-åriga skånskan slutade oavgjord. Ji Eun-Hee, Sydkorea, besegrade finländska Matilda Castren i den andra matchen i gruppen.

– Definitivt är det här en annorlunda vecka eftersom det är en matchvecka, men för tillfället försöker jag bara lära mig varje vecka jag spelar och ta med mig det till nästa år och de kommande åren, sade Grant till LPGA-touren innan sin runda.

Anna Nordqvist vann sin match mot Elizabeth Szokol, USA, med 2/0. Svenskan var ”tre upp” redan efter fyra hål, släppte sedan in amerikanskan i matchen som var lika halvvägs. Sedan avslutade Nordqvist starkt.

Även Linnea Ström, Frida Kinhult och Maja Stark är med i startfältet i Las Vegas, där de sexton gruppvinnarna går vidare till helgens utslagsmatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet