Olsons hole-in-one gav ledning efter första dagen

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Amy Olson gjorde hole-in-on-one och tog ledningen i US Open i Houston.

– Det var häftigt att göra det i US Open, säger Olson.

Det var på det 16:e hålet (hennes sjunde för dagen) på Champions Golf Club som Olson gjorde sitt hole-in-one. Vid tee noterade hon att vinden låg på från höger på det 129 meter långa hålet.

– Så jag slog en fade (skruv) för att försöka bemästra vinden, och denlandade två puttlängder framför flaggan, hade en bra snurr och den rullade bara i. Vi såg hela bollbanan, vilket var kul. Det var häftigt att göra det i US Open, säger Olson till LPGA.

LPGA-touren

Hon forsatte med en birdie på det 17:e hålet och leder med ett slag efter en 67-runda före en trio. På grund av coronarestriktionerna, har blivit en decembertävling, var det bara ett fåtal personer som såg slaget med egna ögon – det rullades dock flitigt i tv-kanaler och socialal medier.

Sydkoreanska inte ens bland de 100 bästa efter sitt hole-in-one

– Jag gjorde en del birdies som jag inte hade räknat med vilket hjälpte, säger 28-årige Olson som varit tvåa som bäst i en major tidigare.

Även sydkoreanskan Yu Jin Sung gjorde hole-in-one, på det fjärde hålet, men hade i övrigt en tung dag på banan och gick runt på 76 slag och är placerad på 108:e plats.

Svenskorna Linnea Ström och Linn Grant har tätkänning på delad femteplats med 69 slag.

– Jag är nöjd med rundan i dag. Det var stabilt spel och jag hade bra tålamod där ute, sade Ström i Viaplays tv-sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet