Efter den sensationella majorvinsten – Pernilla Lindberg ut i hetluften igen när hon härnäst tävlar på LPGA–touren. Foto: Bildbyrån.

Lindberg tillbaka efter majorskrällen

Uppdaterad
Publicerad

Pernilla Lindberg vann överraskande majortävlingen ANA Inspiration i Kalifornien. Nu ska 31–åringen tävla igen – denna gång på LPGA-touren på Hawaii där hon slår ut sida vid sida med andra majorvinnare.

– Det är bara att försöka gå ut och nollställa. Golfbollen vet inte om att det är en majorvinnare som slår till den, säger Lindberg till TT.

Pernilla Lindberg chockade en hel golfvärld när hon, efter hela åtta håls särspel, vann sin första major. Nu ska golfstjärnan från Bollnäs ta sig an nästa utmaning på LPGA-touren.

Lindberg har njutit av vinsten och fått vila ut något.

LPGA-touren

– Första dagarna kändes det väldigt overkligt, men nu känns det som att det har sjunkit in och det är riktigt läckert, säger Lindberg till TT.

Dags att nollställa

Det är dags för Lindberg att tävla vidare, nu när hon njutit av segerns sötma och fått smälta alla intryck. Svenskan slår ut från Ko Olina Golf Club när LPGA-touren fortsätter. Och det är tydligt att hon har fått blodad tand, placerad i en treboll med två andra majorvinnare, efter den fina vinsten i Kalifornien.

– Det är bara kul att spela med andra bra spelare, det brukar kunna ge ett bra ”momentum” i bollen och förhoppningsvis kan vi alla spela bra tillsammans, säger Lindberg.

Hälsingestjärnan tog ett jätteskutt, från 95:e till 33:e plats, på världrankningen i och med den sensationella majorsegern. Lindberg inleder tävlingen den 11 april och slår ut klockan 12.39 lokal tid.

Även Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Camilla Lennarth, Daniela Holmqvist och Martina Edberg deltar i LPGA-tävlingarna på ön Oahu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet