Foto: TT Nyhetsbyrån

PGA-touren packar ihop – beskedet kom mitt under stortävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Även PGA-touren i golf väljer att ta en paus till följd av coronapandemin. Beskedet kommer mitt under stortävlingen The Players Championship i Florida, som alltså avbryts.

”Vi gjorde allt för att skapa en säker miljö för våra spelare för att fortsätta evenemanget under hela helgen, och vi strävade efter att ge våra fans en välbehövd paus från det nuvarande klimatet. Men just nu – och när situationen fortsätter att förändras snabbt – är det rätta för våra spelare och våra fans att pausa”, skriver touren på sin hemsida.

Svenske golfaren Henrik Stenson gick första rundan på TPC Sawgrass på 74 slag, två över par, efter att ha gjort tre bogeys på de sju sista hålen. 2009 vann Stenson ”Players”, men när tävlingen avbröts var han elva slag efter japanske ledaren Hideki Matsuyama.

Corona och idrott

Alla tävlingar på touren stoppas de närmaste veckorna, fram till och med Valero Texas Open som inleds den 30 mars.

Den turneringen kommer dock att hållas, fast utan publik och endast med nödvändig personal. Därefter är det tänkt att årets första major, US Masters, ska spelas som planerat på Augusta National.

Även LPGA-touren påverkas. Damernas tre kommande tävlingarna, inklusive årets första major ANA Inspiration som skulle spelats 2-5 april, skjuts upp.

– Jag är fast besluten om att hitta nya speldatum för de viktiga tävlingarna under 2020, inte minst vår första major ANA Inspiration, säger LPGA-chefen Mike Whan i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet