Henrik Stenson missade cutten i The Players Championship. Foto: Bildbyrån

Ingen svensk kvar i ”den femte majorn”

Publicerad

Varken Henrik Stenson eller Alex Norén klarade cutten i The Players Championship.
– Det var många halvdåliga slag och lite frustration, säger Alex Norén till C More.

Players Championship, även kallad för den ”femte majorn” avgörs just nu på Sawgrass i Florida. Och det blir inget fortsatt spel den tredje dagen för de två svenskarna som ställde upp i tävlingen.

Henrik Stenson (+1), som vann tävlingen 2009, missade cutten som ser ut at hamna på -2. Framförallt var det Stensons första rond, som han gick på 75 slag, tre över par, som förstörde chanserna.

– Jag trivdes inte på greenerna här. De rullade inte bra och farten och hårdheten varierade, säger Henrik Stenson till C More efter insatsen.

Fleetwood i ledning

För den andre svensken i startfältet Alexander Norén klarade inte han heller av gränsen för att få spela den tredje dagen. Norén låg två under par efter en 70-runda första dagen. Men efter en tung 76:a hamnade även han på två över par och missad cut.

– Det var många halvdåliga slag och lite frustration, säger Alex Norén till C More.

Tiger Woods är delad 25 på -3 efter en 70 och en 71-runda. Men det hade kunnat bara ännu bättre. På det ökända 17:e hålet behövde Woods sju slag på sig på par tre-hålet.

Leder tävlingen gör engelsmannen Tommy Fleetwood på tolv under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer