Tiger Woods kraschade med sin bil 23 februari. Foto: Bildbyrån

Polisen berättar om orsaken bakom Tiger Woods krasch

Uppdaterad
Publicerad

Fortkörning är orsaken bakom Tiger Woods allvarliga bilolycka i februari, det bekräftar amerikansk polis.

Enligt polischefen ska golfspelaren ha kört långt över hastighetsbegränsningen.

Den 23 februari kraschade golfstjärnan Tiger Woods med sin bil i Rolling Hills Estates i södra Kalifornien.

Nu bekräftar den lokala polisen att Woods körde långt över hastighetsbegränsningen när han körde av vägen, enligt nyhetsbyrån AP.

Alex Villanueva, polischef i Los Angeles, säger att Woods körde omkring 130-140 kilometer i timmen på en 70-väg och att fortkörningen är anledningen till kraschen. Polisen har sedan tidigare klargjort att man inte misstänker att Woods var påverkad vid tillfället. Man uppger nu också att det inte finns några tecken på att han skulle ha varit distraherad när han körde.

– Den främsta orsaken till trafikolyckan var att hastigheten inte var anpassad till vägförhållandena och för att hantera kurvan på vägen, säger Villanueva.

Återhämtar sig i Florida

AP skriver att Woods, enligt dokument, sagt att han inte minns hur olyckan skedde eller att han ens körde bil.

Tiger Woods befinner sig just nu i Florida där han återhämtar sig efter de operationer han genomgick efter olyckan. Golflegendaren hade frakturer på sitt högra vadben och skenben, samt skador på fot och vrist.

KLIPP: Sörenstam om Woods: ”Fick ont i magen” (24 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.