Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Kinhult ser fram emot att tävla om stora prispengar. Foto: SNTV

Prispengarna dubblerades plötsligt – Kinhult: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom plötsligt beskedet att arrangören dubblerar prispengarna i PGA-mästerskapen som inleds idag. Ett glädjebesked, tycker Frida Kinhult.

– Det är fantastiskt och det ger uppmärksamhet till damgolfen, säger hon till SVT Sport.

Inom herrgolfen pågår just nu en strid mellan PGA-touren och den nystartade saudisponsrade touren LIV Golf som flera stjärnor har skrivit på för.

Samma debatt finns inte på damsidan, utan de passar istället på att höja prispengarna rejält för sin major den här veckan. Den nya summan är nio miljoner (ca 91 miljoner kronor) amerikanska dollar, varav 1,35 (ca 13,7 miljoner kronor) miljoner går till vinnaren.

– Vad som håller på där får hålla på där, men att de dubblerar vår prissumma är fantastiskt och ger uppmärksamhet till damgolfen. Det är supertacksamt och jag är jätteglad för det, säger Frida Kinhult.

När beskedet kom i går blev det mycket snack bland spelarna.

– Det var min caddie som sms:ade och sade 'kolla din mejl'. Jag gick in och kollade och såg att den hade blivit dubblerad. Det är helt fantastiskt. Det är en bra boost. Jag kommer försöka spela som att det vore vilken summa som helst, men en stor check hade ju varit extra kul.

Om själva tävlingen säger Kinhult så här:

– Superfin bana. Den kommer vara tuffare än de vi vanligtvis spelar, men så tycker jag det ska vara på majors. Det blir en kul utmaning. Jag tycker att mitt spel går i rätt riktning vecka för vecka.

Utöver Kinhult spelar även svenskorna Anna Nordqvist, Linnea Johansson, Pernilla Lindberg och Madelene Sagström på Bethesda i Maryland. Regerande mästare är amerikanskan Nelly Korda.

Tävlingen inleds i dag klockan 13, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.