Rory McIlroy vann den första PGA-tourtävlingen som gick emot Greg Normans saudistödda tour. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rory McIlroy vann på PGA-touren – pikade Greg Norman

Uppdaterad
Publicerad

Rory McIlroy vann i natt Canadian Open, den första PGA-tourtävlingen som gick samtidigt som en tävling på den nystartade Saudi-touren.

Efter segern pikade han Greg Norman, VD:n för den saudiska touren.

McIlroy har nu en PGA-titel mer än Norman.

– Jag ville verkligen gå om honom, säger McIlroy.

Den gångna veckan gick startskottet för den kontroversiella och saudistödda LIV-tourens premiär på Centurion Club i London, där Charl Schwartzel vann och fick 47 miljoner kronor i prispengar – tidernas största prischeck i golfhistorien.

Samtidigt spelades Candian Open på PGA-touren, en tävling som vanns av Rory McIlroy, som varit en högljudd kritiker av LIV-touren. I och med segern har McIlroy nu 21 segrar på PGA-touren.

– Detta är en dag som jag kommer att komma ihåg för en lång, lång tid framöver. 21 segrar på PGA-touren, en mer än en annan person. Det gav mig extra motivation i dag och jag är glad att få det gjort, sade McIlroy i sin segerintervju med CBS.

”Hade extra motivation”

McIlroy förtydligade inte i intervjun vem den andre personen var, men det gjorde han på presskonferensen efteråt.

– En mer än Norman, konstaterade han då.

Greg Norman, som är VD för den saudistödda touren, var världens bäste golfare när han stod på sin topp och tog alltså 20 segrar på PGA-touren.

– Jag hade extra motivation på grund av det som sker på andra sidan pölen. Killen som driver den touren har 20 segrar på PGA-touren, och jag hade lika många. Så jag ville gå om honom. Och jag gjorde det. Så det var riktigt härligt för mig och jag känner lite stolthet över det, säger McIlroy.

McIlroy vann med två slag före amerikanen Tony Finau.

Förra veckan kom PGA-touren med beskedet att man stänger av samtliga spelare som spelar på LIV-touren.

Linn Grant överlägsen – tog historisk seger:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant. Foto: Bildbyrån

Resultat

slutställning (par 70)

1) Rory McIlroy, Storbritannien, 261 (66–68–65–62), 2) Tony Finau, USA, 263 (66–71–62–64), 3) Justin Thomas, do, 265 (69–69–63–64)... 28) Jonas Blixt, Sverige, 276 (67–74–70–65).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.