Foto: Bildbyrån

Rory McIlroy vann rekordsumma i PGA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Rory McIlroy höll undan under söndagen och blir blott den andre golfaren att vinna PGA-slutspelet för andra gången. Inte nog med att han gör Tiger Woods sällskap, årets prissumma rapporteras vara den största någonsin i en golftävling och landar på motsvarande 145 miljoner kronor.

– Det känns som att jag kunde ha vunnit mer. Men att vinna PGA-slutspelet igen, att kämpa hela året och att ge mig själv chanser trots motgångar. Jag är stolt, säger Rory McIlroy enligt Reuters när säsongen summeras.

Nordirländaren avslutade med två raka birdies på East Lake Golf Club utanför Atlanta och var tillslut fyra slag före jagande Xander Schauffele, 18 under par totalt.

Duon kämpade under söndagen tillsammans med Brooks Koepka om segern och miljonerna. Koepka ledde ett slag före McIlroy när han slog ut från första tee men hade en för honom ovanligt dålig söndag och slutade fem slag bakom vinnaren.

McIlroy såg ut att darra när han stod för bogeys på hål 14 och 15 men tog sig ur den lilla svackan med en lång par-putt på nästföljande hål. Med två avslutande birdies var segern sedan säkrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.