Madelene Sagström stod för en stark runda. Foto: Bildbyrån

Sagström i topp efter stark andra runda

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström stod för en stark andra runda på PGA-mästerskapen. Svenskan gick runt på 68 slag, fyra slag under par, och har seglat upp på en andraplats.

74-rankade Madelene Sagström gjorde en bra första runda under torsdagen när hon landade på två slag under par, vilket innebar en delad tiondeplats. Men 28-åringen höjde sig ytterligare en nivå under majortävlingens andra runda.

Hon bjöd på hela fem birdies och bara en bogey och står på sammanlagt sex under par. Sagström är i nuläget ensam tvåa bakom fransyskan Céline Boutier.

Även Anna Nordqvist hade en framgångsrik dag på Atlanta Athletic Club i Georgia. Hon gick runt på två under par och är sammanlagt tre slag under par, vilket innebär att hon har fortsatt tätkänning.

Sista chansen för OS-plats

Svenskduon slog ut tidigt och på fredagskvällen var det fortfarande många i fältet som inte spelat klart andra rundan. Bland andra Dani Holmqvist som låg delad trea med tre slag under par efter torsdagens spel.

PGA-mästerskapen är sista möjligheten att kvalificera sig för OS i Tokyo. De två högst rankade svenskorna får en biljett till sommarspelen. På förhand låg Sagström och Nordqvist klart bäst till – och det är väldigt lite som talar för att de ska förlora greppet om platserna.

KLIPP: Dani Holmqvist med i toppstriden i PGA-mästerskapen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.