Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Scheffler fick värma upp i cellen – gick sedan fem under par. Foto: ROSS KINNAIRD

Scheffler fick värma upp i cellen – gick sedan fem under par

Uppdaterad
Publicerad

Scottie Scheffler är inte värdsetta för inte. Han besitter uppenbarligen en mental styrka som han visade idag på Valhalla.

Efter att ha gripits efter en trafikincident gick Scheffler ut och spelade lysande golf. 66 slag och nu är han bara några slag från täten i PGA-mästerskapet.

– Det snurrar fortfarande i huvudet på mig, sa Scheffler efter dagens varv.

På presskonferensen efter dagens runda berättade Scheffler att han tvingades värma upp med stretchning i cellen där han satt efter att ha gripits av polis. Världsettan är misstänkt för våld mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik och för att inte ha följt polisens instruktioner.

Det var länge oklart om Scottie Scheffler skulle missa sin starttid och riskera att diskas. Men med mindre än en timme kvar till start anlände Scheffler till golfbanan.

Trots den uppladdningen gick han ut och gjorde birdie direkt på första hålet i dag. Han fortsatt med bra golf och gick fem under par.

– Mitt huvud snurrade när jag skulle gå ut och det snurrar fortfarande. Skönt att få ihop en bra runda idag, sa Scheffler om sin dag...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.